Strona główna » Grzyby, Jajka, Warzywa » Omlet z pieczarkami.

Omlet z pieczarkami.

8 marca 2011
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Zrobiło się wiosennie na moim balkonie. W wazonie z  zeszłorocznie posadzoną pietruszką pokazały się pierwsze, nieśmiałe, zielone listki pietruszki. Nie było siły aby wyrosły większe – wszystkie wylądowały w moim omlecie.

Składniki:

  • świeże pieczarki
  •  jajka
  • czosnek
  • świeża pietruszka
  • masło, sól, pieprz
  • 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy masło i dusimy na nim obrany czosnek (w całości lub drobno pokrojony).

Grzyby czyścimy i kroimy na cienkie plasterki. Następnie smażymy je na maśle,  aż cały płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić. Solimy.

Do rozbełkotanych w miseczce jajek dodajemy posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i wyłowione z patelni, podsmażone pieczarki. Delikatnie mieszamy.

Na gorącą patelnię, gdzie wcześniej smażyliśmy pieczarki, wlewamy przygotowaną masę jajeczną. Opiekamy na złoty kolor z obydwu stron.

Zobacz jeszcze:

Grzyby, Jajka, Warzywa , , , , ,