Strona główna » Grzyby, Makaron » Garganelli z salsiccią i suszonymi grzybami

Garganelli z salsiccią i suszonymi grzybami

7 grudnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Składniki :

  • SOS do makaronu:
  • salsiccia (surowa, wieprzowa kiełbasa)
  • suszone grzyby
  • łyżka drobno pokrojonej cebuli
  • kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej , sól, pieprz
  • GARGANELLI
  • drobno starty PARMEZAN

Sposób przygotowania :

Na oleju podsmażamy cebule na złoty kolor. Dodajemy rozdrobnioną salsiccie, kostkę  grzybową i smażymy wszystko przez chwilę. Poprzednio namoczone  suszone grzyby drobno kroimy  i dodajemy do sosu wraz z przefiltrowaną wodą z pod grzybów.

Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy.

Gotujemy sos aż nadmiar płynu wyparowuje. Doprawiamy solą i pieprzem.

Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wrzącej wodzie ( około 100/120 g  makaronu na porcje). Gotowy makaron ( al dente) odcedzamy i mieszamy z sosem. Posypujemy  parmezanem.

Zobacz jeszcze:

Grzyby, Makaron , , ,