Strona główna » Makaron, Warzywa » Kolorowe motylki

Kolorowe motylki

18 sierpnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 120 g makaronu typu motylki
  • świeża cukinia
  • świeża, czerwona papryka
  • cebula
  • olej z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • parmezan

Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.
Dodać świeżą cukinię i paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.
Dusić wszystko przez chwilę aż warzywa będą podsmażone, ale nie rozleciane.
Posolić i dodać pieprz.
W gorącej, posolonej wodzie ugotować makaron „al dente”, odcedzić i połączyć z sosem. Podsmażyć wszystko przez chwilę .
Gotowy makaron posypać parmezanem.

Zobacz jeszcze:

Makaron, Warzywa , , ,