Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Declaration of SimpleRandomPostsWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-content/plugins/simple-random-posts-widget/simple-random-posts-widget.php on line 0 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Okoń nilowy w migdałach - Ryby - mąka okoń nilowy piwo płatki migdałowe ryba smażone - Gotuj z Evi Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Strona główna » Ryby » Okoń nilowy w migdałach

Okoń nilowy w migdałach

13 stycznia 2011
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Delikatne, różowe płaty okonia w panierce z migdałów. To nastepny mój przepis na rybę. Pomysł na przygotowanie tak smacznej ryby znalazlam u Wiolety333    :-h

 

Składniki:

  • oczyszczone płaty okonia nilowego (może być każda inna ryba)
  • mąka
  • jasne piwo
  • płatki migdałów
  • sól

Sposób przygotowania:

Do miski wlewamy szklankę  jasnego piwa i  dodajemy tyle mąki aby powstało kremowe i gęste jak śmietana ciasto. Lekko solimy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około pól godziny.

Umyte i osuszone filety rybne kroimy na dowolne wielkości  porcje. Solimy.

Wysypujemy na talerz  płatki z migdałów.

Rozgrzewamy na patelni olej.

Zamaczamy przygotowane porcje ryby w cieście piwnym i obtaczamy je w migdałach. Smażymy na złoty kolor i osuszamy na reczniku papierowym. Podajemy ciepłe.

Ryby , , , , ,