Pierożki warzywne

11 grudnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Składniki :

Sposób przygotowania :

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebule.

Drobno kroimy przygotowane warzywa i dodajemy je do podsmażonej cebuli.

Przyprawiamy solą, pieprzem i ostra papryczka .  Smażymy wszystko przez chwile. Warzywa powinny być  „al dente”,  nie rozgotowane. Odlewamy ewentualny  nadmiar tłuszczu z patelni.  Farsz bardzo tłusty nie pozwoli nam dokładnie zlepić pierożków.

Rozwałkujemy ciasto na pizze, wykrawamy niewielkie kółka , nakładamy farsz i zlepiamy. Smarujemy wierzch surowych pierożków białkiem i posypujemy nasionami sezamu.

Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut.

Zobacz jeszcze:

Pierogi i pierożki, Pizza, pieczywo, zapiekanki, Warzywa , , , , , , ,