Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Declaration of SimpleRandomPostsWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-content/plugins/simple-random-posts-widget/simple-random-posts-widget.php on line 0 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Pierożki warzywne - Pierogi i pierożki Pizza, pieczywo, zapiekanki Warzywa - cebula ciasto na pizze cukinia nasiona sezamu papryka pieczarki wegetariańskie zapiekane - Gotuj z Evi Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Pierożki warzywne

11 grudnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki :

Sposób przygotowania :

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebule.

Drobno kroimy przygotowane warzywa i dodajemy je do podsmażonej cebuli.

Przyprawiamy solą, pieprzem i ostra papryczka .  Smażymy wszystko przez chwile. Warzywa powinny być  „al dente”,  nie rozgotowane. Odlewamy ewentualny  nadmiar tłuszczu z patelni.  Farsz bardzo tłusty nie pozwoli nam dokładnie zlepić pierożków.

Rozwałkujemy ciasto na pizze, wykrawamy niewielkie kółka , nakładamy farsz i zlepiamy. Smarujemy wierzch surowych pierożków białkiem i posypujemy nasionami sezamu.

Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut.

Pierogi i pierożki, Pizza, pieczywo, zapiekanki, Warzywa , , , , , , ,