Strona główna » Pizza, pieczywo, zapiekanki » Pizza „San Giuliano”

Pizza „San Giuliano”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Wczorajsza pizza to kolejne odkrycie nowych smaków.

Tym razem z pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, oregano i świeżą rukolą dodaną po upieczeniu.

Lekko i subtelnie.

Składniki:

    • ciasto na pizze
    • sos pomidorowy
    • mozzarella
    • czarne oliwki
    • pomidorki koktajlowe
    • oregano
    • rukola

 

Sposób przygotowania:

Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy na okrągłe placki grubości ok. 5  mm, układamy je blachach (posmarowanych olejem lub wyłożonych papierem do pieczenia), smarujemy je dwoma łyżkami sosu pomidorowego i lekko solimy.

Mozzarellę kroimy na drobną kostkę i posypujemy serem pizzę.

Następnie układamy na wierzchu pizzy wcześniej umyte i pokrojone w krążki pomidorki koktajlowe. Posypujemy osączonymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki oliwkami i oregano.

Pieczemy w gorącym piekarniku ( ok 220 stopni) przez 15 minut.

Gotową pizzę posypujemy świeżymi listkami rukoli.

 

Zobacz jeszcze:

Pizza, pieczywo, zapiekanki , , , , ,

Brak komentarza dla “Pizza „San Giuliano””

Dodaj komentarz

(required)

(required)