Strona główna » Pizza, pieczywo, zapiekanki, Ryby » Pizza z tuńczykiem, cebulą i kaparami

Pizza z tuńczykiem, cebulą i kaparami

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

 

Składniki:

  • ciasto na pizze
  • 1 mała puszka tuńczyka w oliwie (80 g)
  • 1/4 małej cebuli
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • mozzarella (125 g)
  • 2 łyżki sosu pomidorowego
  • sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

Wyrośnięte ciasto na pizze dzielimy na porcje. Z 1 kilograma mąki wychodzi 6 okrągłych pizz.

Rozwałkujemy ciasto, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy  mozzarellą pokrojoną na mniejsze kawałki.

Osączony tuńczyk rozkruszamy na przygotowanej pizzy.

Nakładamy cebulę, pokrojoną w wiórka, posypujemy osączonymi kaparami, solą, pieprzem i suchym oregano.

Pieczemy w dobrze nagrzanym  piekarniku (ok 200 ° C ) około 15 minut.

 

Zobacz jeszcze:

Pizza, pieczywo, zapiekanki, Ryby , , , , , ,

Brak komentarza dla “Pizza z tuńczykiem, cebulą i kaparami”

Dodaj komentarz

(required)

(required)