Strona główna » Desery, Lody » Raffaello z serem ricotta

Raffaello z serem ricotta

18 sierpnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Te raffaello znalazłam we włoskich przepisach. Zamiast masła dodany jest ser ricotta co sprawia że raffaello jest o wiele lżejszy.

Składniki:

  • 150 g sera ricotta
  • 150 g cukru
  • 150 g wiórek kokosowych + 20 g na udekorowanie
  • 20 orzechów laskowych

Sposób przygotowania:
Wiórka kokosowe, ricottę i cukier mieszamy razem aż powstanie jednolita masa.
Na dłon nakładamy niewielką ilość masy i na środek kładziemy orzech laskowy. Zamykamy wokół orzecha masę kokosową aż powstanie kulka wielkości piłeczki pingpongowej.
Obtaczamy gotowe raffaello w pozostałych wiórkach kokosowych.

Zobacz jeszcze:

Desery, Lody , , , ,