Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Declaration of SimpleRandomPostsWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-content/plugins/simple-random-posts-widget/simple-random-posts-widget.php on line 0 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Raffaello z serem ricotta - Desery, Lody - cukier deser bez pieczenia orzechy ricotta wiórka kokosowe - Gotuj z Evi Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Strona główna » Desery, Lody » Raffaello z serem ricotta

Raffaello z serem ricotta

18 sierpnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Te raffaello znalazłam we włoskich przepisach. Zamiast masła dodany jest ser ricotta co sprawia że raffaello jest o wiele lżejszy.

Składniki:

  • 150 g sera ricotta
  • 150 g cukru
  • 150 g wiórek kokosowych + 20 g na udekorowanie
  • 20 orzechów laskowych

Sposób przygotowania:
Wiórka kokosowe, ricottę i cukier mieszamy razem aż powstanie jednolita masa.
Na dłon nakładamy niewielką ilość masy i na środek kładziemy orzech laskowy. Zamykamy wokół orzecha masę kokosową aż powstanie kulka wielkości piłeczki pingpongowej.
Obtaczamy gotowe raffaello w pozostałych wiórkach kokosowych.

Desery, Lody , , , ,