Strona główna » Grzyby, Makaron, Smaki z dzieciństwa » Razowe świderki z kapustą, pieczarkami i boczkiem

Razowe świderki z kapustą, pieczarkami i boczkiem

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

SONY DSCSkładniki na 2 osoby:

  • 200 g makaronu typu świderki
  • 2 łyżki pokrojonego w kostkę boczku
  • 4 duże pieczarki
  • 1/4 małej kapusty
  • olej, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Następnie, do podsmażonego boczku dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki (lub w kostkę) pieczarki, podsmażamy.

W między czasie umytą kapustą szatkujemy (wycinając wcześniej twardy środek) i dodajemy ją do podsmażonego boczku i pieczarek. Solimy, pieprzymy i podsmażamy wszystko aż kapusta zmięknie.

Gotujemy makaron w dużej ilości gorącej, posolonej wody (al dente, czyli nie do końca dogotowany), odcedzamy i dodajemy go do podsmażonych warzyw i boczku.

Podsmażamy wszystko przez parę minut, aż smaki się połączą a makaron się dogotuje.

 

Zobacz jeszcze:

Grzyby, Makaron, Smaki z dzieciństwa , , ,

komentarze 2 dla “Razowe świderki z kapustą, pieczarkami i boczkiem”

  1. Bardzo smakowite danie obiadowe z udziałem pieczarek. Dziękuję za dodanie do akcji 🙂

  2. Fajne takie świderki!!

Dodaj komentarz

(required)

(required)