Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Declaration of SimpleRandomPostsWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-content/plugins/simple-random-posts-widget/simple-random-posts-widget.php on line 0 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Ryba pod chrupką pierzynką - Ryby - bułka tarta czosnek okoń nilowy pieczone pietruszka ryba - Gotuj z Evi Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Strona główna » Ryby » Ryba pod chrupką pierzynką

Ryba pod chrupką pierzynką

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • oczyszczone płaty okonia (może być każdy rodzaj ryby)
  • bułka tarta
  • czosnek, świeża pietruszka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone płaty rybne lekko solimy i nacieramy olejem z oliwek.
Układamy je równo w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowanym olejem.
W misce mieszamy bułkę tartą, drobno pokrojony czosnek i pietruszkę. Dodajemy sól, pieprz i niewielką ilość oleju z oliwek. Ma powstać sypka papka.
Nakładamy równo bułkę tartą na płaty rybne i wsadzamy do rozgrzanego piekarnika (180 °C) na 20/30 minut.

Ryby , , , , ,

Brak komentarza dla “Ryba pod chrupką pierzynką”

Dodaj komentarz

(required)

(required)