Strona główna » Ryby » Ryba pod chrupką pierzynką

Ryba pod chrupką pierzynką

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Składniki:

  • oczyszczone płaty okonia (może być każdy rodzaj ryby)
  • bułka tarta
  • czosnek, świeża pietruszka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone płaty rybne lekko solimy i nacieramy olejem z oliwek.
Układamy je równo w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowanym olejem.
W misce mieszamy bułkę tartą, drobno pokrojony czosnek i pietruszkę. Dodajemy sól, pieprz i niewielką ilość oleju z oliwek. Ma powstać sypka papka.
Nakładamy równo bułkę tartą na płaty rybne i wsadzamy do rozgrzanego piekarnika (180 °C) na 20/30 minut.

Zobacz jeszcze:

Ryby , , , , ,

Brak komentarza dla “Ryba pod chrupką pierzynką”

Dodaj komentarz

(required)

(required)