Strona główna » Makaron » Spaghetti all’arrabbiata

Spaghetti all’arrabbiata

18 sierpnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Składniki na jedną osobę:

  • 100 g spaghetti
  • pomodori pelati (pomidory z puszki ,obrane ze skórki, we własnym sosie )
  • sucha pikantna papryczka w kawałkach
  • czosnek
  • pietruszka
  • olej z oliwek

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej z oliwek (nie żałujcie go sobie a będzie pyszne).
Dodać drobno pokrojony czosnek, pietruszkę (najlepiej świeżą) i papryczkę (nie przypalić bo sos będzie gorzki).
Wlać na patelnie pomodori pelati pokrojone na kawałki, posolić.
Podsmażyć przez  ok.10 minut.
Do gotowego sosu dodać spaghetti. Dokładnie wymieszć i ponownie posypać świeżą pietruszką.
Pomodori pelati można zastąpic świeżymi pomidorami.

Zobacz jeszcze:

Makaron , , , , ,