Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: Declaration of SimpleRandomPostsWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-content/plugins/simple-random-posts-widget/simple-random-posts-widget.php on line 0 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600 Spaghetti z razowej mąki - Makaron - czosnek makaron razowy olej z oliwek pecorino świeża pietruszka wegetariańskie - Gotuj z Evi Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/papison/domains/gotuj-z-evi.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Strona główna » Makaron » Spaghetti z razowej mąki

Spaghetti z razowej mąki

3 marca 2011
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Napewno dla tych, co nie lubią godzinami przesiadywać w kuchni  na pichceniu skomplikowanych dań.

Razowe spaghetti (na długo pozostawiają uczucie sytości)  i prosty sos na oleju z oliwek, z czosnkiem, z świeżą pietruszką i z ostrym w smaku pecorino.

Składniki :

  •  spaghetti z razowej mąki (około 120 g na jedną porcję)
  • czosnek
  • świeża natka pietruszki
  • pecorino (włoski ser z mleka owczego, dojrzewający, twardy, pikantny)
  • olej z oliwek
  • 

Sposób przygotowania:

Do posolonej, gotującej się wody wrzucamy makaron.

W międzyczasie rozgrzewamy na patelni olej z oliwek.

Drobno siekamy czosnek i świeżą pietruszkę.

Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek ( nie powinien zbrązowieć bo będzie gorzki !)

Cedzimy makaron i wrzucamy go na patelnie gdzie wcześniej podsmażyliśmy czosnek. Posypujemy  drobno pokrojoną pietruszką i podsmażamy makaron przez chwilę. 

Wykładamy makaron na talerze i posypujemy suto startym serem pecorino.

Przepis ten pochodzi z książki kucharskiej  „L’estate in tavola – i primi”.

Zobacz jeszcze:

Makaron , , , , ,