Strona główna » Tramezzino » Tramezzini z papryką i salami

Tramezzini z papryką i salami

27 września 2012
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Składniki:

  • opakowanie chleba na tramezzini (250 g)
  • 10 dkg salami
  • 150 g serka typu Philadelphia
  • 1 kopiasta łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • 1 mała łyżeczka b.drobno pokrojonej cebuli
  • 1/2  płaskiej  łyżeczki słodkiej, sproszkowanej papryki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Do sera dodajemy drobno pokrojoną, czerwoną paprykę, cebulę, sproszkowaną, słodką papryczkę i sól do smaku. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.

Na dwóch kromkach chleba na tramezzini rozsmarowujemy przygotowaną pastę. Na jedną z nich układamy cienko pokrojone plasterki salami i przykrywamy drugą kromką (również posmarowaną pastą).

Owijamy tramezzini folią spożywczą i schładzamy w lodówce przygotowane tramezzini.

Schłodzone kanapki kroimy  na tradycyjne trójkąty.


 

 

Zobacz jeszcze:

Tramezzino , , , ,

Brak komentarza dla “Tramezzini z papryką i salami”

Dodaj komentarz

(required)

(required)