Strona główna » Tramezzino » Tramezzini z rukolą i krewetkami

Tramezzini z rukolą i krewetkami

27 września 2012
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Składniki:

  • opakowanie chleba na tramezzini (250 g)
  • ok 250 ml majonezu
  • garść świeżej rukoli
  • ok 150 g mrożonych krewetek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Krewetki (mrożone lub świeże) gotujemy w lekko posolonej gorącej wodzie przez parę minut. Następnie studzimy je i kroimy na mniejsze kawałki. Szatkujemy również umyte i osuszone świeże liście  rukoli. Pokrojoną rukolę i krewetki dodajemy teraz do majonezu. Solimy i pieprzymy do smaku.

Tak przygotowanym majonezem smarujemy kromki chleba na tramezzino, składamy je razem, owijamy w folię spożywczą i schładzamy.

Przed podaniem kroimy na tradycyjne trójkąty.

 

Zobacz jeszcze:

Tramezzino , , , ,

Brak komentarza dla “Tramezzini z rukolą i krewetkami”

Dodaj komentarz

(required)

(required)