Strona główna » Desery, Lody » Truskawki na grilowanej słodkiej bułce

Truskawki na grilowanej słodkiej bułce

18 sierpnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

 

deser

Składniki:

  • świeże truskawki
  • sok z cytryny
  • cukier
  • kromka słodkiej bułki drożdżowj (ja użyłam „Pan di briosc”)
  • bita śmietana
  • niewielka ilość masła
  • liście świeżej mięty

Sposób przygotowania:
Smarujemy masłem, z obydwu stron, kromki bułki drożdżowej i opiekamy na dobrze rozgrzanym grilu. Kromki powinny być wystarczająca grube.

Kroimy umyte wcześniej truskawki, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy cukier, lekko mieszamy. Przygotowujemy bitą śmietanę.
Na przygotowanej, opieczonej na grilu bułce układamy truskawki, bitą śmietanę i zdobimy listkami świeżej mięty.

Zobacz jeszcze:

Desery, Lody , , , , , ,