Strona główna » Warzywa » Warzywa grilowane

Warzywa grilowane

10 grudnia 2010
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly

Warzywa grilowane

Składniki :

  • 2 duże bakłażany
  • 4 cukinie
  • 3, 4 ząbki czosnku
  • świeża pietruszka
  • olej, najlepiej z oliwek
  • sól

Opis przygotowania :

Pokroić wzdłuż cukinie i bakłażany na plastry około 3 mm. Rozłożyć pokrojone warzywa na ręczniku papierowym i posolić. Będą gotowe do grillowania jeśli puszczą wodę. Osuszyć warzywa ręcznikiem papierowym.

Przygotować drobno pokrojony czosnek i pietruszkę .

Piec przygotowane warzywa na dobrze rozgrzanym grillu . Upieczone  bakłażany i cukinie układać warstwami posypując każdą warstwę czosnkiem i pietruszką oraz pokropić lekko olejem z oliwek.

Zobacz jeszcze:

Warzywa , , , , , ,