





Zrobiło się wiosennie na moim balkonie. W wazonie z zeszłorocznie posadzoną pietruszką pokazały się pierwsze, nieśmiałe, zielone listki pietruszki. Nie było siły aby wyrosły większe – wszystkie wylądowały w moim omlecie.
Składniki:
- świeże pieczarki
- jajka
- czosnek
- świeża pietruszka
- masło, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy masło i dusimy na nim obrany czosnek (w całości lub drobno pokrojony).
Grzyby czyścimy i kroimy na cienkie plasterki. Następnie smażymy je na maśle, aż cały płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić. Solimy.
Do rozbełkotanych w miseczce jajek dodajemy posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i wyłowione z patelni, podsmażone pieczarki. Delikatnie mieszamy.
Na gorącą patelnię, gdzie wcześniej smażyliśmy pieczarki, wlewamy przygotowaną masę jajeczną. Opiekamy na złoty kolor z obydwu stron.