Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na jedną osobę:

  • 100 g makaronu typu rurki
  • łyżka oleju
  • łyżeczka posiekanej cebuli
  • 150 ml śmietany
  • 3 pieczarki
  • 2 łyżki groszku cukrowego
  • sól
  • łyżka parmezanu

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyc na nim posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dodać groszek i podlać odrobiną wody. Gotować aż groszek bedzie miękki.
Dodać śmietanę i trochę wody jeśli jest zbyt gęste.
Posolić.
Zostawić na małym ogniu przez 5/10 minut.
Ugotowny i odcedzony makaron połaczyć z sosem i dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na talerz i posypać startym parmezanem.

Makaron ze śmietaną
Tagged on: