





Składniki :
- 3 jajka
- pół małej cebuli
- 1 niewielki ziemniak
- mała cukinia
- 3 pieczarki
- 4 pomidorki koktajlowe
- łyżka startego sera typu parmezan
- sól, pieprz, olej lub masło
Sposób przygotowania:
Myjemy warzywa pod bieżącą wodą (ziemniaki obieramy również ze skórki) i kroimy wszystko na cienkie plasterki.
Na gorącym tłuszczu najpierw podsmażamy lekko ziemniaki a następnie dodajemy cebulę, pieczarki i cukinie. Dodajemy soli i pieprzu i dusimy wszystko przez chwilę. Warzywa na koniec powinny być miękkie ale nie rozleciane.
W między czasie, w misce ubijamy lekko świeże jajka, solimy i dodajemy starty ser. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Gdy masa jajeczna jest już gotowa a warzywa na patelni są lekko podpieczone dodajemy do warzyw plasterki świeżych pomidorków.
Teraz na gorącą patelnią z warzywami wlewamy przygotowaną masę jajeczną. Mieszamy delikatnie aby ją równomiernie rozprowadzić i zapiekamy omlet z obu stron po parę minut.
Serwujemy jeszcze ciepły.