





Składniki :
- ciasto na pizze (w moich przepisach)
- cebula
- pieczarki
- cukinia
- papryka
- olej
- sól, pieprz, ostra papryczka
- nasiona sezamu, białko kurze
Sposób przygotowania :
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebule.
Drobno kroimy przygotowane warzywa i dodajemy je do podsmażonej cebuli.
Przyprawiamy solą, pieprzem i ostra papryczka . Smażymy wszystko przez chwile. Warzywa powinny być „al dente”, nie rozgotowane. Odlewamy ewentualny nadmiar tłuszczu z patelni. Farsz bardzo tłusty nie pozwoli nam dokładnie zlepić pierożków.
Rozwałkujemy ciasto na pizze, wykrawamy niewielkie kółka , nakładamy farsz i zlepiamy. Smarujemy wierzch surowych pierożków białkiem i posypujemy nasionami sezamu.
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut.
Pierożki warzywne