





Wczorajsza pizza to kolejne odkrycie nowych smaków.
Tym razem z pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, oregano i świeżą rukolą dodaną po upieczeniu.
Lekko i subtelnie.
Składniki:
- ciasto na pizze
- sos pomidorowy
- mozzarella
- czarne oliwki
- pomidorki koktajlowe
- oregano
- rukola
Sposób przygotowania:
Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy na okrągłe placki grubości ok. 5 mm, układamy je blachach (posmarowanych olejem lub wyłożonych papierem do pieczenia), smarujemy je dwoma łyżkami sosu pomidorowego i lekko solimy.
Mozzarellę kroimy na drobną kostkę i posypujemy serem pizzę.
Następnie układamy na wierzchu pizzy wcześniej umyte i pokrojone w krążki pomidorki koktajlowe. Posypujemy osączonymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki oliwkami i oregano.
Pieczemy w gorącym piekarniku ( ok 220 stopni) przez 15 minut.
Gotową pizzę posypujemy świeżymi listkami rukoli.