





Składniki:
- ciasto na pizze
- 1 mała puszka tuńczyka w oliwie (80 g)
- 1/4 małej cebuli
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- mozzarella (125 g)
- 2 łyżki sosu pomidorowego
- sól, pieprz, oregano
Sposób przygotowania:
Wyrośnięte ciasto na pizze dzielimy na porcje. Z 1 kilograma mąki wychodzi 6 okrągłych pizz.
Rozwałkujemy ciasto, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy mozzarellą pokrojoną na mniejsze kawałki.
Osączony tuńczyk rozkruszamy na przygotowanej pizzy.
Nakładamy cebulę, pokrojoną w wiórka, posypujemy osączonymi kaparami, solą, pieprzem i suchym oregano.
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (ok 200 ° C ) około 15 minut.
Pizza z tuńczykiem, cebulą i kaparami