Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Wygląda na stary i znany przepis na placki ziemniaczane. Ale ja do moich dokładam śmietanę i bułkę tartą.

Spróbujcie ! 

 

Składniki :

  • 2 duże ziemniaki
  • 1/4 cebuli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Opis przygotowania :
Do miksera wkładamy umyte, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę,  jajko, mąkę, bułkę tartą, śmietanę, sól i pieprz.
Miksujemy wszystko na gładką masę.
Na dobrze rozgrzany olej (placki mają w nim pływać) nakładamy łyżką  masę i smażymy na złoty kolor.
Placki ziemniaczane
Tagged on: