Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • oczyszczone płaty okonia (może być każdy rodzaj ryby)
  • bułka tarta
  • czosnek, świeża pietruszka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone płaty rybne lekko solimy i nacieramy olejem z oliwek.
Układamy je równo w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowanym olejem.
W misce mieszamy bułkę tartą, drobno pokrojony czosnek i pietruszkę. Dodajemy sól, pieprz i niewielką ilość oleju z oliwek. Ma powstać sypka papka.
Nakładamy równo bułkę tartą na płaty rybne i wsadzamy do rozgrzanego piekarnika (180 °C) na 20/30 minut.

Ryba pod chrupką pierzynką
Tagged on:                     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *