Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na jedną osobę:

  • 100 g spaghetti
  • pomodori pelati (pomidory z puszki ,obrane ze skórki, we własnym sosie )
  • sucha pikantna papryczka w kawałkach
  • czosnek
  • pietruszka
  • olej z oliwek

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej z oliwek (nie żałujcie go sobie a będzie pyszne).
Dodać drobno pokrojony czosnek, pietruszkę (najlepiej świeżą) i papryczkę (nie przypalić bo sos będzie gorzki).
Wlać na patelnie pomodori pelati pokrojone na kawałki, posolić.
Podsmażyć przez  ok. 10 minut.
Do gotowego sosu dodać spaghetti. Dokładnie wymieszć i ponownie posypać świeżą pietruszką.
Pomodori pelati można zastąpic świeżymi pomidorami.

Spaghetti all’arrabbiata
Tagged on: