Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • opakowanie chleba na tramezzini (250 g)
  • 10 dkg szynki
  • ok 300 ml majonezu
  • grzybki konserwowe – 2 łyżki
  • świeża natka pietruszki
  •  czosnek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Do majonezu dodajemy pokrojone ( u mnie na cienkie paski) konserwowe grzyby, drobno posiekaną pietruszkę, niewielką ilość startego czosnku, sól i pieprz.

Wszystko mieszamy na jednolitą masę.

Konserwowe grzyby można zastąpić pieczarkami podsmażonymi wcześ›niej na oleju. Do majonezu dodajemy je schłodzone !

 

Tak przygotowanym majonezem smarujemy 2 kromki chleba na tramezzini. Następnie ( na jedną z nich) nakładamy cienko pokrojone plasterki szynki. Zlepiamy dwie kromki chleba ze sobą (szynka powinna pozostać pośrodku), owijamy w folie spożywczą i schładzamy.

Schłodzone tramezzini kroimy na mniejsze porcje i podajemy zimne.

 

 

 

Tramezzini z grzybami i szynką
Tagged on:                 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *