





Składniki:
- opakowanie chleba na tramezzini (250 g)
- 10 dkg salami
- 150 g serka typu Philadelphia
- 1 kopiasta łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
- 1 mała łyżeczka b.drobno pokrojonej cebuli
- 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej, sproszkowanej papryki
- sól do smaku
Sposób przygotowania:
Do sera dodajemy drobno pokrojoną, czerwoną paprykę, cebulę, sproszkowaną, słodką papryczkę i sól do smaku. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Na dwóch kromkach chleba na tramezzini rozsmarowujemy przygotowaną pastę. Na jedną z nich układamy cienko pokrojone plasterki salami i przykrywamy drugą kromką (również posmarowaną pastą).
Owijamy tramezzini folią spożywczą i schładzamy w lodówce przygotowane tramezzini.
Schłodzone kanapki kroimy na tradycyjne trójkąty.
Tramezzini z papryką i salami